De Blokkerder Dansgroep" is opgericht in 1978 en telt 40 leden, waaronder zes muzikanten.

Er wordt gedanst in kleding, welke in West-Friesland werd gedragen tussen 1880 en 1920.Het is de daagse boeren uitgaansdracht, met hulletje, boeren hoedje, eenvoudige sieraden, en schort (boezeltje) en zwarte beugeltas voor de dames.
De heren het zwarte pak bestaande uit broek, vest en jas (billentikker) en de West-Friese boeren pet.
Er wordt op schoenen en op klompen gedanst, dan wel met blauwe werkschort voor de dames en  boerenkiel met rode zakdoek voor de mannen.

Het programma bestaat uit Walsen, Polka's en Boerendansen, afgewisseld door liedjes en voordrachten in het West-Fries. Wij verzorgen optredens in binnen- en buitenland, verzorgingshuizen, voor seniorenclubs, de Zonnebloem, het Rode Kruis en in hotels voor toeristen. Wij zijn regelmatig op nationale en internationale manifestaties.Wilt u ons programma eens zien, neem dan contact op, wij brengen U een paar gezellige  West-Friese uurtjes.Blokker is een dorp in de regio West-Friesland in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Blokker is verdeeld in twee delen: Westerblokker en Oosterblokker. Westerblokker maakt deel uit van de gemeente Hoorn, Oosterblokker van de gemeente Drechterland. Westerblokker wordt door onder andere de gemeente en provincie Blokker genoemd. Blokker heeft 3.915 inwoners (2019), waarvan 1.535 in Oosterblokker wonen en 2.380 in Westerblokker.

Blokker kreeg in 1964 landelijke bekendheid doordat in het gebouw van de plaatselijke groenteveiling "Op Hoop van Zegen" The Beatles tweemaal achtereen optraden. Ter herinnering aan deze concerten staat tegenover dit gebouw een monument.