De Blokkerder Dansgroep dankt haar ontstaan aan de Blokkerder muziekvereniging  St. Pancratius, die in 1978 naar Haiterbach in het Duitse Zwarte Woud ging.  Met een vereniging aldaar hadden zij al een aantal jaren een uitwisseling.

Ze speelden er o.a. Ook dansen zoals de Valeta, Kruis polka enz. De 'Fanclub' was ook mee en heeft die dansen aangeleerd en op een podium  in Haiterbach in een soort klederdracht gedanst.

Weer thuis in Blokker besloot men, we gaan een dansgroep oprichten, maar dan wel in Westfriese klederdracht.  Onder leiding van een danslerares werden meerdere dansen aangeleerd. Met enkele liedjes en Westfriese voordrachten werd het een leuk programma. Doordat we de daagse boeren uit gaans dracht dragen mogen we ook op klompen, de polka's dansen.

Er volgden in de loop der jaren vele optredens in binnen en buitenland. En dat al bijna 40 jaar. Want in 2018 mogen wij ons 40 jarig bestaan vieren, met 36 leden waarvan 5 muzikanten en een lerares.

Twee leden zijn vanaf de oprichting de vereniging trouw gebleven, maar een flink aantal is  wel al zo'n ruim 30 jaar lid van de groep.


   Bai 'n  Westfriese dansgroep

  Met zang,dans en muziek.

  Dat geeft kleur an je leven

  da's gewoôn uniek.

 

 Want met Polka of Valeta,

  Mazurka of Boereskos

  ben je pittig in beweging.

 't Maakt al je spiere lo

 

  En den nei wat oefenen,

 Dans je soms al pittig mee.

 Je kenne den ok optrede

 je kenne op tournee.

 

Hier in de buurt of soms,

nei het Buitenland.

Met weer are folklore.

Zuks skept een hechte band.

 

Dat mochte wai in temet 40 jaar,

vaak beleve, dat was een pracht

Met voordracht, zang, dans en muziek,

In ôze Westfriese klederdracht.

 

Lies Dijkman, Blokker.